RxInternational Falcon Network

Kami di RxInternational Falcon Network adalah pembekal produk-produk Terapi MiFiRo (Minda/Fizikal/Rohani) inovasi Prof Dr. Noordin Darus, Pakar Kesejahteraan Sel & Blood Cancer Survivor yang tersohor di Asia Tenggara. Produk2 seperti Sistem Pemurni Air RxWater, RxPhoton-Human Stem Cell & DNA Rejuvenator, RxTra Cellfood & RxYoung-The Fountain Of Youth boleh diperolehi dari kami. Hubungi Wakil2 kami di seluruh Malaysia/Indonesia/Singapura/Brunei atau terus ke talian saya sendiri, Shahrul Fitri, sms/whatsapp/call +60167673789 (M'sia)/+6598605563 (Spore) atau Sabreena +60167616521 (atau email ke noblewellness@yahoo.com) untuk keterangan lanjut atau pesananThursday, April 30, 2009

Demonstrasi Kesan Tenaga & Aura pada Rx-Water

Air Rx-Water bukanlah hanya sistem rawatan air biasa. Ia lebih dikenali sebagai Aura converter atau Sistem Terapi Air Penyembuh Aura. Banyak sistem 'penapis' air di pasaran yang mendakwa airnya bersih dan selamat. Memang benar ia bersih, malah diuji dengan TDS Meter, pH Meter, ujian beras dan lain-lain. Tetapi bersih sahaja tidak mencukupi. Bagi umat Islam, yang paling penting ialah ianya mestilah 'SUCI Lagi MENYUCIKAN'. Rx-Water ialah satu-satunya sistem yang menggunakan bahan Tanah Liat berion Kalsium serta Aura Converter (pada Katrij ke 4) yang dipatenkan oleh Dr. Noordin Darus sendiri setelah beliau mendapat ilham dari Ilahi semasa menderita sakit Kanser Darah 7 tahun dulu. Rupa-rupanya air yang dilalukan pada tanah liat memberikan kesan 'Penyucian' yang menakjubkan. Malah banyak sistem penapis di luar sana yang menggunakan bahan Seramik yang diperbuat dari tulang haiwan & bahan tulang yang paling kerap diguna ialah tulang Khinzir. Ia tidak dapat diketahui dengan ujian DNA. Tetapi sistem Aura Converter RX-Water menggunakan bahan Seramik (pada katrij pertama) yang diperbuat dari batu yang berkualiti tinggi untuk menyaring keladak, 'sediments', rumpai & kotoran dari punca air kita. Ia ibarat buah pinggang kita. Bahan-bahan yang digunakan selamat & suci serta tiada unsur-unsur Haram atau Syubahah . Air yang keluar dari sistem ini mempunyai kesan 'Tenaga' atau 'Qi' yang sangat menakjubkan. Ianya meresap ke dalam tubuh kita walaupun hanya dengan memegang sahaja botol airnya. Tenaga inilah yang 'rejuvenate' atau membangkitkan 'Self Healing System' kita untuk sembuh. Malah 'Medan Tenaga' yang dihasilkan dari air Rx-Water ini seakan sama dengan Air Zam-Zam, air penawar terbaik di dunia yang mengeluarkan unsur medan tenaga yang bersifat 'Lawan Jam'. Ini adalah kerana pergerakan ini (kanan ke kiri/lawan jam) adalah hukum alam kerana
 1. Bumi berputar di paksinya mengikut arah lawan jam,
 2. Bulan mengelilingi Bumi mengikut arah lawan jam
 3. Bumi mengelilingi Matahari juga mengikut arah lawan jam
 4. Seluruh Cekerawala & Alam semesta sebenarnya berputar mengikut arah lawan jam
 5. Malah kita Tawaf di Kaabah juga mengikut arah lawan jam.
Inilah Sunnah Alam & Sunnatullah. Penerangan & Demo nya boleh dilihat pada rakaman video di bawah oleh En Andek Ismail, Stokis WorldWellness Johor Bahru.

Sunday, April 12, 2009

Rx-Water Super Aura Dispenser
Teknologi Terapi Air Beraura Terkini!WorldWellness telah diiktiraf sejak 2002 sebagai pengeluar sistem terapi air beraura yang terunggul di Malaysia. Sejak itu lebih daripada 100,000 orang telah mendapat manfaat daripada penggunaan Rx-Water®. Rx-Water™ SuperAura Dispenser adalah inovasi terbaru dan terkini yang dikeluarkan oleh WorldWellness bagi memenuhi kehendak pelanggan untuk memiliki sistem penapisan air yang terunggul dan berkesan.
Apa itu Sistem Rx-Water™ SuperAura Dispenser?


Rx-Water™ SuperAura Dispenser adalah satu sistem penapisan air yang boleh menghasilkan Rx-Water™ dalam suhu biasa dan panas. Seperti yang telah disebutkan sebelum ini, Rx-Water® adalah air beraura yang bertenaga dan juga sangat sesuai untuk digunakan oleh semua golongan orang tanpa ragu-ragu dan tanpa rasa bimbang akan kesan sampingan. Pada masa yang sama ia juga boleh membantu menyembuhkan penyakit. Rx-Water™ SuperAura Dispenser mempunyai 5 Penapis Berkemampuan Tinggi yang memberikan anda air minuman panas tanpa mengganggu aura air tersebut.
Ciri-ciri
 • Kualiti, kandungan dan struktur air mewujudkan air yang beraura.
 • Menggunakan teknologi air yang semulajadi.
 • Mudah untuk dipasang tanpa memerlukan cara pemasangan yang rumit dan peralatan yang digunakan tidak merbahaya.
 • Air dapat membersihkan dan membuang segala bahan-bahan yang merosakkan tubuh badan kita dan pada masa yang sama ia berupaya menyihatkan tubuh badan kita.
 • Mempunyai pilihan diantara air suhu bilik atau air panas pada tahap yang sesuai untuk membuat minuman panas dan masih lagi mengekalkan aura.
 • Tidak perlu dibotolkan, menjimatkan masa dan tenaga kerana air mengalir terus daripada paip.
 • Reka bentuk yang menarik, unik dan mudah dibawa kemana-mana.
 • Mempunyai tangki air tahan karat yang mampu menyimpan 4 liter air.
 • Air Rx-Water™ dijamin bersih, sihat, bertenaga dan sesuai untuk semua golongan.
Sesuai untuk digunakan di RUMAH, TEMPAT KERJA, KILANG, BANK, MASJID, SEKOLAH, KOLEJ, UNIVERSITI, HOTEL, TERMINAL BAS, RESTORAN, BALAI BOMBA, SALUN KECANTIKAN, GYM, SPA, KAMPUS TENTERA, LAPANGAN TERBANG dan sebagainya.
7 Ciri-ciri Rx-Water™ SuperAura Dispenser
 • Mengeluarkan kualiti, isi kandung dan struktur air yang dapat menghasilkan aura yang harmoni sekaligus membantu dalam penyembuhan lebih daripada 50 jenis penyakit.
 • Mengeluarkan air pada suhu yang sesuai dibuat minuman panas tanpa menjejaskan aura Rx-Water®.
 • Menggunakan teknologi air semulajadi dengan sistem pemasangan yang mudah tanpa pengubahsuaian saluran paip.
 • Kartrij-kartrijnya yang tersusun khas termasuklah sebuah "AURA CONVERTER" eksklusif dan "VORTEXIAN ENERGIZER" serta lain-lain teknologi yang memberi kesan penawar Aura.
 • Tahap kandungan oksigen dan kuasa yang lebih, malah lebih kaya dengan mineral.
 • Rangkaian molekul air yang lebih kecil bagi memudahkan penyerapan nutrien asas ke dalam sel-sel serta pembuangan sisa.
 • Keseimbangan pH (kestabilan kealkalian).
TEKNOLOGI TERBARU
Rx-Water™ SuperAura Dispenser mengemukakan 5 Penapis Berkemampuan Tinggi yang melakukan 10 proses penulenan.
 • Kartrij A
  Seramik berkualiti tinggi dapat menapis bahan-bahan tercemar, karat dan partikel halus lain (>0.9 mikron) serta bakteria protozoa.

 • Kartrij B
  Seramik karbon yang diaktifkan dan proses Media KDF (KINETIC DEGRAFATION FLUXION) yang menepati piawaian Keselamatan Nasional FDA dan EPA Amerika Syarikat menyingkirkan logam 'berat' dan bahan-bahan radioaktif. Kemampatan Tinggi PPF (POLY PROPYLENE FIBRE) Fiber untuk menahan ratusan jenis bakteria serta pencemar organik.
 • Cartridge C
  Seramik karbon yang diaktifkan dan Batuan Mineral Semulajadi menyingkir bau, rasa yang jijik, "MELEMBUTKAN" air dan membekalkan mineral serta meningkatkan kesedapan air.

 • Cartridge D
  Seramik Karbon Silver Impregnated yang diaktifkan dan Tanah Liat Khas Berion Kalsium meningkatkan aura.

 • Cartridge E
  Serabuk Seramik Aura HT Bertenaga Tinggi memecahkan molekul air ke tahap terhalus. Tanah Liat Khas Berion Kalsium sementara Pembekal Tenaga Vorteksian meningkatkan lagi kualiti tenaga air untuk memperbaiki kesihatan.
Untuk Pesanan & Pertanyaan hubungi wakil2 kami:


1) Johor/Melaka/Negeri Sembilan & Zon Selatan - Shahrul/Sabreena (016-7673789 atau 07-2369789, Jln 22/5,Taman Bukit Indah) atau emailkan ke greenlegacy@yahoo.com


2) Singapura -
* Pn Norsaadiah (97825837 atau 68962993) - JURONG* Pn Maimoon A. Rahman (91782144) - TOA PAYOH
* Pn Zaharah (97666205) - TAMPINES


3) Kuala Lumpur & Selangor- * Mohd Azmi (0173117449)


Rx-Salt - Pemangkin Rx-Water


Pemangkin dan Pengimbang Rx-Water®
Garam bukan sahaja penting untuk kehidupan, tetapi juga untuk kesihatan. Ia mengekalkan keseimbangan elektrolit di dalam dan di luar sel. Kebanyakan garam datang dari makanan sementara setengahnya dari air. Kekurangan kandungan garam boleh memberikan masalah. Malah penambahan pengambilan garam telah digunakan secara berkesan untuk menangani Sindrom Kelesuan yang Kronik.
Rx-Salt™ adalah campuran Garam Mata Air Bario yang dipanggang dan Garam Buluh Batu yang ditapis menggunakan Rx-Water™ dan kemudiannya dipanggang.
Garam Mata Air Bario Yang Dipanggang
Bario terletak dikawasan pergunungan di Timur Laut Sarawak, berdekatan dengan sempadan Kalimantan, satu kawasan yang terkenal dengan mata airnya. Air dari mata air yang mengandungi air garam direbus selama 24 jam sebelum garamnya diekstrak. Garam itu diletakkan di atas pucuk buluh yang kemudiannya dipanggang sehingga kering menggunakan kayu balak. Pucuk buluh itu dibuka dan garam bario dikeluarkan. Garam Bario kemudiannya dibalut dengan daun-daun pokok pine.


Garam Buluh
Di Korea, buluh merupakan salah satu tumbuhan yang penting didalam bidang perubatan .Setiap bahagian seperti bahagian hujungnya, akar dan juga daun mempunyai fungsi yang berlainan. Garam buluh diperbuat daripada garam air laut yang telah dijemur sehingga kering dan dimasukkan ke dalam batangnya dan kemudian dibakar berulang kali sebanyak 3,6 atau 9 kali pada suhu 900 celcius atau 1500 celcius untuk membuang segala bahan galian dan juga toksin. Keseluruhan proses mengambil masa selama satu bulan. Garam Buluh Korea mempunyai garam mineral organik dan juga 70 ke 80 elemen yang penting dan juga mineral.
Keunikan Rx-Salt™:
 • Rasa yang sangat enak dan boleh digunakan sebagai penambah rasa.
 • Mengandungi lebih daripada 70 zat galian penting dan mikronutrien.
 • Mengandungi kandungan kalsium, magnesium dan zink yang tinggi.
 • Mengandungi Potensi Pengurangan Pengoksidaan (ORP) yang tinggi - sukatan keupayaan melawan radikal-radikal bebas yang membahayakan.
 • Mempunyai kandungan "TENAGA PENTING TERMAMPAT" yang tinggi iaitu "KI" atau yang dipanggil sebagai "QI" dan digunakan didalam bidang perubatan tradisi Korea.
Kebaikan mengambil Rx-Salt™ bersama-sama dengan Rx-Water™
 • Sintesis mineral, vitamin dan enzim-enzim untuk membantu metabolisme.
 • Membantu membersihkan darah.
 • Mengekalkan pH badan dimana mineral boleh meneutralkan toksin-toksin berasid seperti asid urik dan asid berlebihan di dalam badan dengan pantas.
 • Menggalakkan imunisasi
 • Membantu mengurangkan tekanan darah rendah
 • Membantu memperbaiki keadaan pesakit kencing manis.
 • Baik untuk melawan penyakit gusi.
 • Membantu alahan, masalah penghadaman, arthritis, gout dan pelbagai penyakit lain.

Untuk Pesanan & Pertanyaan hubungi wakil2 kami:
1) Johor/Melaka/Negeri Sembilan - Shahrul/Sabreena (016-7673789 atau 07-2369789, Jln 22/5,Taman Bukit Indah) atau emailkan ke fitrieddie@yahoo.com.sg
2) Singapura -
* Pn Norsaadiah (97825837 atau 68962993) - JURONG
* Pn Maimoon A. Rahman (91782144) - TOA PAYOH

* Pn Zaharah (97666205) - TAMPINES
3) Kuala Lumpur - * Mohd Azmi (0173117449)

Thursday, April 9, 2009

THE ALL-NEW RXWATER FILTRATION SYSTEM DR. NOORDIN DARUS IN ASEAN'S NEWSPAPER

The All-New RxWater Filtration System with its inventor, Prof Dr. Noordin Darus, Malaysia renown Medical Doctor, Cellular Wellness Guru & Blood Cancer survivor with his research & innovations as well as His company, Worldwellness Network has been widely covered in Newspapers, magazines, books, Televisions, Radio, Journals etc in ASEAN country especially Indonesia, Singapore, Brunei and of course, Malaysia.

The All-New RxWater filtration System is not only a water filter, but is actually a Therapy System that provides special unique water with powerful Aura & Healing properties. It has been categorize in the 3rd water category. The healing GeMaMit Aura features in this water has been proven to rejuvenate Cells to speed healing. The healing properties in this water was found by Dr. Noordin after he add a special unique clay which he found while he was suffering from chronic Blood Cancer in year 2001.

The All-New RxWater is the hybrid version from RxWater filtration System and contain Bamboo-Qun, Therapeutic Crystal Balls & its unique 2 in 1 feature - Water filter system plus Ozonizer (for Food Detoxify, Sterilizer & Odor eliminator) which is World's FIRST.

To see more Newspaper & Magazine coverage, visit http://terapiairrx-water.blogspot.com/2009/04/keratan-akhbar-majalah-tentang.html.
Stories on how Dr. Noordin Darus find the cure for his Blood Cancer thru special therapy using RxWater, Shilajit Cell food, Bamboo Salt with its MiFiRo (Minda/Fizikal/Rohani) - Malay term for Mind/Physical/Soul - in a special book by Betty Khoo (Singapore Writer) who compiles the stories of those people who have found cure from their Chronic Cancer cases thru natural & holistic approaches. Prof Dr. Noordin Darus is one of them and his stories have been covered in the whole chapter on the importance of pure & enliven Water to nurture Cells healing & rejuvenation to fight Cancer. Please read the whole story here (in Malay language): http://terapiairrx-water.blogspot.com/2011/01/foto-tersebut-adalah-merupakan-kulit.html

To know more on The All-New RxWater and to purchase the unit, please contact me (thru sms), Shahrul Fitri @ +60167673789 (Malaysia) or +6598605563 or email me at noblewellness@yahoo.com. For online booking – purchase online and we courier unit to your door step, visit http://www.fitrieddie.worldwellness.com.my/cgi/replicate/r_load.php?id=37267&pg=_r_zon_beli_belah_frame&t_language_id=bm&lg=bm&rp=37267&tp=template_default
Berikut ini pula adalah keratan akhbar2 di INDONESIA:Keratan Akhbar di Singapura (Berita Harian) & Brunei (Seri)Sebelum Anda Meneliti Blog ini, RENUNGKAN FAKTA INI:

Sepanjang kehidupan kita & dalam sejarah kita:


1) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang menjadi Perdana Menteri dalam dunia? - 1 ORANG sahaja2) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

telah pergi ke Angkasa Lepas dalam Dunia? - 1 orang sahaja (Dato Sheikh Muzaffar)

3) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

jatuh sakit (Kanser) & diberi ILHAM oleh Ilahi untuk mencipta Sistem Terapi Air (untuk dirinya sehingga sembuh) dan dimanfaatkan oleh beratus ribu manusia? - 1 ORANG SAHAJA - Prof Dato dr. Noordin Darus