RxInternational Falcon Network

Kami di RxInternational Falcon Network adalah pembekal produk-produk Terapi MiFiRo (Minda/Fizikal/Rohani) inovasi Prof Dr. Noordin Darus, Pakar Kesejahteraan Sel & Blood Cancer Survivor yang tersohor di Asia Tenggara. Produk2 seperti Sistem Pemurni Air RxWater, RxPhoton-Human Stem Cell & DNA Rejuvenator, RxTra Cellfood & RxYoung-The Fountain Of Youth boleh diperolehi dari kami. Hubungi Wakil2 kami di seluruh Malaysia/Indonesia/Singapura/Brunei atau terus ke talian saya sendiri, Shahrul Fitri, sms/whatsapp/call +60167673789 (M'sia)/+6598605563 (Spore) atau Sabreena +60167616521 (atau email ke noblewellness@yahoo.com) untuk keterangan lanjut atau pesanan



Saturday, January 29, 2011

Terapi MIFIRO (Minda, Fizikal, Rohani)

Maksud & Definasi Terapi MiFiRo:
- MiFiRo adalah singkatan dari Minda,Fizikal,Rohani.
Ia merupakan suatu gabungan bersepadu 'Wellness Medication' yang mana tujuan utamanya untuk membangkitkan 'Self Healing System' dari 3 element Fizikal - Air 'Hidup' berpenawar serta Mineral (dari bahan purba iaitu Shilajit) & Garam Terapi serta 'Self inner strength' dari sudut Minda (separa sedar & vibrational Mind healing properties), dengan gabungan unsur penyembuhan dari Alam dan kekuatan kerohanian (pemusatan fikiran & keyakinan kepada Kuasa Tertinggi iaitu Allah S.W.T) yang merupakan tahap penyembuhan tertinggi anugerah Ilahi kepada kita semua.

7 Langkah Asas Terapi MiFiRo ialah:

1) Air - Air RxWater/Rx17 atau Air 'hidup berpenawar' yang bersih & bermineral.
2) Mineral (RxTra - dari bahan Shilajit)
3) Garam (RxSalt)
** Kaedah umum cara minum/penggunaan 3 bahan asas di atas ialah dengan meminum sekitar 2.5L air RxWater/Rx17. Bahagikan kepada 5 bahagian (500ml utk setiap bahagian). Bahagian pertama, dititiskan 10 titis RxTra pada air (atau jumlah titis mengikut umur utk kanak2 sehingga berumur 10 tahun) dan diminum bersama2 air liur basi dalaman pada waktu pagi dengan berkumur2 terlebih dahulu. 4 bahagian berikutnya dimulai dengan secalit garam RxTra diletakkan di atas Lidah sebelum minum. Bahagian terakhir pula ditambah lagi dengan 10 titis RxTra lagi. Setiap kali sebelum minum. hendaklah dimulakan dengan doa kepada Ilahi yang dilafazkan (seumpama menawar air), selawat ke atas Nabi & Basmallah.
Detail kaedah minum ini boleh dirujuk pada upline. Saya akan buat 1 post khas tentang cara pengambilan 3 bahan asas di atas
4) Air Kelapa Muda
5) Cahaya Matahari pagi & Embun pagi
6) Bulan Purnama
7) Zikir Sihat / Terapi Minda



Langkah 1, 2 & 3 Terapi MiFiRo:




Panduan Sukatan & Cara minum RxWater/RxTra/RxSalt:

Secara umumnya, rujuk gambarajah dalam post ini sebagai panduan minum RxWater bersama-sama dengan RxTra & RxSalt bagi orang2 yg sihat ataupun yang mempunyai masalah kesihatan. Saya harap kesemua member2 Kem ini telah pun maklum dengan kaedah minum ini. Detailnya adalah seperti berikut:

Minum RxWater/Rx17 minimum 2.5 L/hari. Mulakan pagi anda dgn 0.5L air RxWater/Rx17 bersama air liur basi dalaman iaitu sebelum mencuci mulut. Sebelum minum, titiskan 10titis RxTra ke dalam air tersebut (jika kanak2 di bawah 10 tahun, jumlah titis ikut umurnya). Sebelum minum, lafazkan doa kepada Allah, selawat & Basmallah. Kumur2 air tersebut dalam 10 saat dan telan.
bagi baki 2L berikutnya, sila pastikan anda mengamalkan RxSalt (secalit jari manis) di atas lidah beserta doa sebelum minum setiap 0.5L RxWater/Rx17. Saya selalu menyarankan agar minum 0.5L setiap sebelum solat Fardhu (bersama2 dengan secalit Gram RxSalt).
Pada bahagian 0.5L RxWater/Rx17 bersama secalit RxSalt yang terakhir iaitu pada waktu malam atau sebelum tidur, titiskan lagi 10 titis RxTra ke dalam air tadi.

Penggunaan RxTra bagi kanak2, dosnya mengikut umur bermula dari 1 Tahun (jangan diberi kepada Bayi) iaitu 1 titis 2X sehari dan bertambah mengikut umur kanak-kanak sehinggalah mereka mencapai 10 tahun dan ke atas (dosnya sama seperti orang dewasa dan tidak lagi bertambah iaitu 10 titis 2X sehari)

Bagi orang2 tua, kanak-kanak & mereka yang belum dapat minum dengan banyak, sila pastikan bahawa mereka minum dan mengikuti Terapi ini mengikut kemampuan masing-masing. Sebaiknya, jangan kurang dari 2 botol sehari.
Semua susu (bayi & kanak2) harus diperbuat dengan RxWater.



PERSOALAN 1: Ada nanti client2 tertentu akan bertanya, bagaimana pula dengan susu bayi? bukankah harus dimasak? Jika dimasak nanti RxWater/Rx17 ini dah tak berkesan pula bagaimana?

JAWAPANNYA: Untuk penyediaan Susu bayi, tujuan asas memasaknya adalah untuk membunuh kuman & supaya perut Bayi tidak kembung jika minum air sejuk kan? Bagi RxWater ini tidak digalakkan dimasak terutama sekali sehingga ia mendidih kerana kesan & Rohnya akan 'mati'.
Saya selalu menyerankan kepada client2 saya agar memasak air RxWater ini hanya sebentar sahaja sehingga ia menjadi suam-suam panas, jangan didihkan. Cukuplah kepanasan yang boleh diterima oleh Bayi supaya ia tidak kembung perut. Selalunya saya akan cadangkan masak dalam 200ml air dalam 5 saat saja dah cukup, jangan sampai mendidih. Kita tidak perlu risau tentang kehadiran kuman di dalam RxWater kerana kuman2 & Patogen telah disaring dan telah dimusnahkan oleh ejen2 Bioaktif di dalam sistem ini. Malah air ini Suci & berAura. Sangat sesuai untuk Bayi

PERSOALAN 2: Bagaimana jika kita nak buat Kopi, Teh, Milo dan minuman2 lain? Kalau tak didihkan tak boleh larut pula. Tak kan tak boleh minum Kopi, teh, Milo dll.
JAWAPANNYA: Pertamanya tanya client tersebut- Jika ada orang beri air Zam-Zam pada Abang setelah ia pulang dari Mekah, adakah abang akan didihkannya dan buat Kopi, Teh atau Milo? Tentu tidak kan? Apakah alasannya untuk tidak berbuat demikian? (Minta jawapan dari beliau). Kalau dia tak sure, jawap bagi pihaknya, - Ini adalah kerana jika ia dimasak, Roh dan Tenaga dalaman air Hidup berpenawar tersebut akan dimatikan. Lagipun air Zam-Zam susah nak dapat & ekslusif.
Walaupun air RxWater tergolong di dalam kategori yang sama dengan air-air seperti ini, namun oleh kerana ia datang di dalam bentuk sistem dan boleh dapat diminum dengan mudah dan banyak, maka tak mengapa jika kita sekali-sekala memasaknya untuk buat Kopi, Teh, Nescafe dll. Walaupun kesannya sudah berkurangan dan Rohnya mati, namun ia tetap air yang bersih dan Suci serta selamat diminum daripada kita beli Kopi, Teh atau Milo di kedai2 Mamak atau di restoran2 yang terus guna air paip yang penuh Klorin, racun, dan lain2 cemaran. Cuma RxWater yang telah dibuat Kopi. teh, nescafe, milo, horlick dll tu dah tak sesuai untuk Terapi sebagaimana yang disebutkan di atas.

PERHATIAN:
Kadar keberkesanan rawatan ini akan berkurangan sekiranya air Rxwater/Rx17 itu dimasak atau dicampur dengan bahan lain atau dibiarkan di bawah cahaya Matahari

PERSOALAN 3: Boleh tak kita simpan air RxWater/Rx17 ini di dalam peti sejuk? Bagaimanakah jika ianya dibekukan? Adakah Rohnya akan mati sebagaimana jika ia didihkan?
JAWAPANNYA: Air RxWater sangat sesuai jika disejukkan kerana ia 'suka' pada sejuk dan tak suka kepada kepanasan. Walaupun ianya dibekukan, Rohnya tidak akan mati. Kesan Auranya masih ada dan tersimpan. malah, kesan Aura & penawarnya akan tahan lebih lama jika ianya disejukkan. Cuba kita ingat kategori Air2 Mustakmal yang kita pelajari semasa belajar Feqah dulu. Apakah air2 tersebut? --> Air Laut, Air perigi, Air hujan, Air Mata air, Air embun, Air Sungai dan air Salji (Air Batu) juga tergolong sebagai air2 Mustakmal. Inilah antaranya air2 hidup yang ada 'Roh'. Oleh kerana Air RxWater/Rx17 merupakan salah satu air hidup yang Suci & berpenawar, bermineral, berAura dll, maka ia boleh disejukkan atau dibekukan.

PERSOALAN 4: Boleh tak jika kita buat air Jus buah-buahan dengan Rxwater ini? Masiih ada kesan tak?
JAWAPANNYA: Boleh, lebih bagus & lebih menyihatkan. Kesannya masih ada dan tidak berkurangan. Tapi jangan lupa basuh buah tersebut dengan RxOzone water terlebih dulu untuk menyingkirkan kesan2 racun yang ada pada buah tersebut.

PERSOALAN 4: katakan saya boleh dapat banyak bekalan Air zam-Zam atau air2 penawar yang anda katakan tadi, so tak perlulah saya guna RxWater untuk buat Terapi ini kan?
JAWAPANNYA: Betul. Malah, jika anda tinggal di kawasan atau ada bekalan yang banyak air berpenawar & Hidup ini, maka bolehlah buat Terapi MiFiRo menggunakan air tersebut. Malah tak perlu lagi untuk mencampurkan RxTra & RxSalt pada air Zam-zam tersebut. Air itu sahaja sudah mencukupi. Akan tetapi, bagaimana dengan penyediaan makanan, lauk pauk, nasi makanan dan utk kegunaan memasak. Bukankah bagus jika ada RxWater untuk tujuan2 ini juga? RxWater bebas dari pencemaran, Klorin & ianya Suci. Takkanlah kita nak hanya berTerapi dengan air Zam-Zam tapi dalam masa yang sama masuk juga ke dalam tubuh jika Air berklorin dan tercemar (karat, racun, lumpur, najis dll)? Renungkanlah

PERHATIAN: Kaedah Terapi di dalam post ini adalah Langkah pertama(Air Hidup berpenawar), Kedua(Mineral - RxTra) & Ketiga(Garam-RxSalt) di dalam langkah2 Terapi MiFiRo. Sila praktikkan juga Langkah Keempat(air Kelapa Muda), Kelima(Matahari Pagi & Embun pagi), Keenam (Cahaya Bulan) & Ketujuh (Terapi Minda - Zikir Sihat) Terapi MiFiRo ini untuk kesan yang lebih bagus dan menyeluruh.. Rujuk post2 sebelum ini tentang setiap Langkah2 tersebut (terutama sekali yang telah menghidapi penyakit)


PANDUAN TERAPI MIFIRO


Langkah 4) Khasiat CAHAYA MATAHARI PAGI & EMBUN PAGI:

Beberapa minggu lepas, saya telah sms Yg Berbahagia DDND bertanya kepada beliau apa yang harus saya buat kepada Baby perempuan saya yang bermasalah Kuning. Beliau terus menyarankan agar saya 'menjemur'nya pada matahari Pagi dengan secukupnya setiap hari. Mengapakah Cahaya Matahari Pagi begitu bermanfaat? Marilah kita renungi bersama.
Allah telah berfirman (dan bersumpah) di dalam Al-Quran, ayat 1, Surah As-Syams (Matahari) yg bermaksud,

" Demi Matahari dan CAHAYA-nya di PAGI hari'" (91:1)

Tuhan telah menyebutkan secara 'specific' Cahaya Matahari di waktu PAGI dalam ayat tersebut dan di mana-mana pun ayat 'Makkiah' di dalam A-Quran yg mempunyai banyak pernyataan sumpah Allah S.W.T pada sesuatu perkara tertentu dan apabila dikaji secara Saintifik pasti akan ditemukan sesuatu yang istimewa & unik pada perkara tersebut.
Jadi, apakah uniknya sinaran Cahaya Matahari pagi dan mengapa ia termasuk dalam salah satu langkah-langkah Terapi MiFiRo dan merupakan amalan harian Yg Berbahagia DDND sendiri sebagai salah kaedah utk beliau sembuh dulu dan telah memberi manfaat oleh beribu-ribu orang yg mengamalkan Terapi MiFiRo ini?

Selain faktor Vitamin D yg uniknya ada pada Cahaya Matahari yg berfungsi utk 'regulate Calcium level' & penyerapan kalsium, fungsi sistem Imun tubuh, fungsi saraf, tahap insulin/blood sugar & banyak fungsi Indokrin & fungsi penghadaman, ia juga dikenalpasti satu-satunya unsur semulajadi (yg pastinya percuma) yg dikatakan boleh merangsang (stimulate) Kelenjar Pineal yg merangsang banyak 'Key Master Hormones' termasuklah sel-sel SCN yg digelar 'Master Body Clock'.
Dan Masya-Allah, betapa hebatnya cahaya Matahari (pada waktu Pagi sahaja) di mana kehebatannya telah disebut di dalam sebuah Jurnal kesihatan TERKINI yg menyebutkan bahawa.." Recent research shows that daily doses of Morning Sunshine speeds up healing and recovery from illnesses ranging from asthma, heart disease, bone disease and surprisingly even Cancer. Researchers at the Karolinska Institute in Stockholm have also found that increased Morning Sun exposure resulted in a reduced rate of incidence of non-Hodgkins Lymphoma (jenis Kanser yg pernah dideritai oleh DDND pada tahun 2001 dulu) by providing natural support to cancer treatment. Another study published in the journal Cancer Research suggests that men exposed to a lot of sunlight may have a lower risk of prostate cancer. The researchers suggest that vitamin D promotes the normal growth of prostate cells and inhibits the spread of any cancerous cells beyond the gland."
Saksikanlah, betapa hebatnya Anugerah Allah ini yg kadang2 kita 'ter' ambil ringan. Oleh itu, mulai sekarang, janganlah pula kita dustai nikmat yang hebat ini.

Jadi, bagaimanakah caranya untuk Langkah yang unik ini?
Mudah sahaja, sebagaimana yang saya selalu sarankan kepada semua client2 saya (melalui tunjuk ajar oleh DDND semasa mendengar sesi2 ceramah MiFiRo beliau), saya akan mula2 suruh pesakit tersebut sapu rata seluruh tubuh termasuk umbun2 kepala & Muka dengan air RxWater yang telah dititiskan dengan RxTra (sediakan dalam 500ml air dan dtitiskan dgn 5 atau 10 titis RxTra). Kalau boleh semasa sapu rata tu terus niat wudu' dan sapu pada anggota2 wudu'. Unsur surih & Medan Gelombang unik dari Air RxWater (selaku Air hidup berpenawar) & RxTra ini akan meresapi tubuh kita dan merangsang proses rejuvinasi Sel semulajadi yang hebat dan kesan ini lebih ketara apabila kita terus berjemur pada Cahaya Matahari pagi pula. Kemudian keluar 'berjemur' pada Cahaya Matahari waktu pagi iaitu selepas 7.15 am ke atas dan jangan sampai melepasi waktu Dhuha (sinar cahaya Matahari pagi inilah yg paling bermanfaat sekali & paling berkhasiat). Semasa mula berjemur dengan cahaya matahari pagi itu, mulakan dengan menarik nafas perlahan-lahan dan dalam2 (dengan abdomen keluar) dan hembuskan nafas secara perlahan (jangan mendesak hembuskan nafas - dengan abdomen masuk ke dalam). Kalau boleh, pijaklah rumput2 bersih yang masih ada Embun Pagi dan ambil embun ini serta sapukan lagi pada tubuh pula. Hujung2 rumput ini mempunyai point2 refleksologi semulajadi yg juga bermanfaat pada kesihatan. Dalam masa berjemur dan berjalan2 di atas rumput bersih ini, buatlah Terapi Minda pula yg kita selalu gelarkan sebagai Zikir Sihat (tentang Embun Pagi & Zikir Sihat (Terapi Minda) akan diterangkan dengan detail pada post berikutnya ya). Berjemurlah dalam lebih kurang 15 minit dengan cara-cara yang disebutkan tadi. InsyaAllah anda akan nampak kesan yg sangat berbeza dari sebelumnya. Inilah kurniaan Ilahi yang diberi secara 'Free Of Charge' pada kita semua. Cuma perlu meyakini dan mensyukuri nikmat pemberian ini. Oh ya, dan pastinya ..perlu diamalkan juga...


PANDUAN TERAPI MIFIRO:

Langkah 5) : Penyembuhan Melalui Kekuatan Minda - 'ZIKIR SIHAT'

Otak adalah merupakan sebuah sistem yg sangat cekap yg disambungkan ke setiap sel dalam tubuh kita dengan berbilion-bilion sambungan. Otak kita bagaikan sebuah ‘Mother Board’ dalam CPU komputer kita. Minda pula bagaikan ‘Software’nya. Seluruh tubuh kita pula umpama komponen2 komputer tersebut. Minda (fikiran) merupakan suatu fakulti anugerah Allah S.W.T yang tidak ternilai hebatnya.
Perasankah anda, bila minda kita lemah atau semasa kita bersedih, badan kita pun turut berasa lemah sampai makan pun tak lalu. Tapi bila kita sedang gembira atau sedang seronok terhadap sesuatu perkara, walaupun pada masa itu kita demam selsema, kita bagaikan tak perasan yang kita menghidapi sakit itu sehinggalah ianya sembuh dengan sendirinya.

Tubuh bertindak balas dengan pola fikiran dan tahap mental kita. ‘Psycological state’ atau ‘emotional state’ memberi kesan langsung terhadap sistem Endokrin (Endocrine System) kita. Sebagai contoh, perasaan takut/gementar berhubung kait dengan Adrenaline. Salah satu sistem dalam pusat emosional Otak pula menukar emosi ke dalam respon fizikal. Ia merupakan Receptor dari Neuropeptida yang mengendalikan nafsu makan, kadar gula darah, suhu badan, kelenjar adrenal dan pituitari, jantung, paru-paru, pencernaan dan sistem peredaran darah. Neuropeptida, hormon messenger kimia, membawa emosi bolak-balik antara fikiran dan badan. Ia menukarkan persepsi dalam otak ke tubuh melalui organ, hormon dan aktiviti. Neuropeptida mempengaruhi setiap bahagian utama dari sistem kekebalan (sistem imun) tubuh, sehingga tubuh dan fikiran bekerja bersama sebagai satu unit.
Dalam ertikata lain, setiap kali pemikiran atau emosi kita terangsang oleh sesuatu samada oleh perasaan positif atau negatif, reaksi kimia di dalam tubuh akan berlaku.

Dari sudut penyembuhan, ramai yang tidak sedar bahawa kapasiti kekuatan Minda merupakan penawar yang paling ampuh dari pelbagai jenis rawatan ciptaan manusia di luar sana, dan ianya percuma. Ianya berada di dalam diri kita sendiri. Apa yang perlu kita buat ialah membangkitkannya untuk merangsang proses penyembuhan dari penyakit dan ‘kuncinya’ berada pada tahap Fikiran Separa Sedar kita yang mana jika kita latih Minda kita dengan meletakkan emosi yang positif & semangat yang berkobar2 dengan penuh keinsafan & pengharapan kepada Allah S.W.T, maka Minda kita akan menghantar getaran2 mesej kepada seluruh sistem tubuh kita untuk ‘bangun’ dan bertindak balas.

Bagaimanakah caranya nak membangkitkan Sistem penyembuhan semulajadi tubuh melalui Kuasa Minda ini?
Sebenarnya jawapannya berada di dalam diri kita sendiri dan setelah mendengar tunjuk ajar dari Yg Bhgia DDND tentang kaedah ini samada melalui ceramah MiFiRo beliau ataupun semasa sesi konsultasi dengan Client2 saya yang menghidapi penyakit Kronik, terutamanya Kanser, barulah saya faham sebenarnya kita boleh buat apa yang kita panggil sebagai ‘Zikir Sihat’ untuk merangsang kekuatan Minda terhadap penyembuhan.

Amalan ini boleh dilakukan pada bila2 masa tetapi semasa menjalani Terapi Cahaya Matahari pagi & Embun pagi (sebagaimana yang telah ditunjukkan pada post sebelum ini), saya selalu mencadangkan Terapi Minda atau ‘Zikir Sihat’ ini dilakukan sekali untuk impak penyembuhan yang lebih kuat.

1) Setelah minum RxWater (sebelum Solat subuh) dengan RxTra & Air liur basi dalaman, selepas Solat Subuh seakan-akan telah mula terbit Matahari, sapu rata air RxWater ke seluruh anggota badan (client2 yang menyapu/atau mandi tubuh mereka dengan air RxWater terlebih dahulu mendapati kesannya sangat2 bagus tapi jangan lupa baca Bismillah, selawat & doa terlebih dulu). Sekiranya client kita ada sakit kronik atau yang telah serius, boleh sapu rata tubuh dengan air RxWater yang telah dicampurkan dengan RxTra terlebih dulu.
2) Tenangkan fikiran, lapangkan dada dan fokus (sebut nama Allah di dalam Hati sebanyak yang boleh), tebalkan semangat & azam serta buang masalah2 dari dalam fikiran jauh2. Pusatkan fikiran pada Ilahi & keluar mendapatkan dos cahaya Matahari pagi sambil berjalan-jalan santai di atas rumput2 bersih yang masih basah dengan embun pagi.
4) Semasa ‘bermandikan’ cahaya Matahari pagi itu, sesekali boleh duduk atau berdiri sambil buat latihan pernafasan penyembuhan - (Bagaimana caranya? Jika kita mengamati Bayi atau anak2 yang sangat muda, kita akan melihat bahawa perut mereka akan mengembang dan menguncup secara berirama dengan nafas. Apabila kita menjadi dewasa, pernafasan kita semakin cetek dan mula melupakan kaedah ‘deep breathing’ ini. Tumpukan pada kaedah bernafas yang betul dengan menarik nafas dalam2 (melalui hidung) secara perlahan2 dengan mengembangkan perut kita keluar. Tarik lagi nafas dan kembangkan rusuk dan dada kita. Selepas itu hembuskan perlahan-lahan dengan menguncupkan dada kemudian rusuk dan diikuti dengan abdomen (perut kita) kita - arah berlawanan). Buat berulang2 perlahan-lahan dalam 15 minit
5) Pada masa inilah kita ungkapkan zikir sihat dengan memulakan menyebut Asma Allah (Nama2 Allah) dan dituruti dengan ungkapan iaitu perkataan2 “Aku Sihat”, “Aku Kuat” “Aku Sembuh” dan sebagainya berulang-ulang kali (sambil menggenggam kedua-dua belah tangan dan memejamkan mata). Harus diingat bahawa perkataan yang kita sebutkan itu mestilah dilafazkan (bukan hanya dalam hati) & dalam bentuk ‘Present Tense’ dan bukannya ‘Future tense’ seperti “Aku akan sihat” atau “Aku mesti sihat”, “Aku boleh sembuh” dan sebagainya. Ianya bertujuan memberikan seakan suatu mesej ‘code morse’ dari bahagian pusat Minda untuk menghantarnya ke seluruh tubuh semacam alunan ‘drum’ yang akan diterjemahkan kepada bentuk pelan tindakan dan melancarkan aktiviti penyembuhan tubuh kita.

Proses ini berlaku tanpa kita menyedarinya tetapi kita akan dapat merasainya, insyaAllah. Jika boleh, semasa sedang memejamkan mata sambil membuat ‘Zikir Sihat’ tersebut, buatlah proses Visualisasi iaitu seakan suatu bentuk ‘self-hypnosis’ dengan membayangkan imej2 positif berlakunya proses penyembuhan tersebut. Contohnya yang selalu saya cadangkan kepada client2 saya ialah membayangkan kita sedang menyerap cahaya Matahari tersebut yang hangat2 suam dan menghalakannya ke tempat sakit kita (contohnya ke bahagian Thyroid bagi pesakit Thyroid atau ke Ginjal bagi pesakit Ginjal, ke organ Pankreas bagi pesakit Diabetes dan sebagainya).
Boleh juga bayangkan Cahaya Matahari yang kita serap itu dihalakan ke ‘Askar2’ sistem Imun kita yang kemudiannya bangun dan menyerang sel-sel Kanser sampai semuanya mati. Kemudian sel2 Kanser tersebut akan menjadi seperti lumpur dan disingkirkan dari tubuh kita.
Di samping itu, ingatlah Rahmat Ilahi yang selama ini dikurniakan kepada kita dan senyum dengan mengatakan kesyukuran yang tidak terhingga semasa mengulang-ulang ungkapan2 'Zikir Sihat' tersebut.
6) Ulang-ulang proses Terapi ini (dalam lebih kurang 15 min). Buatlah setiap hari dan sentiasa positif dan tabah. Disarankan juga buat 'Zikir Sihat ini' selepas wirid setelah selesai Solat Fardhu. Jangan lupa sentiasa menghadirkan hati dengan mengingati Allah dan jangan terlalu memikirkan tentang kesakitan. Dengan cara ini, akan memudahkan proses penyembuhan.

Melalui pengalaman2 client2 saya sendiri yang menghidapi Kanser Payudara, Liukemia, Kanser Otak, Thyroid dll dari Selangor, Melaka, Johor, Singapura, Australia dll termasuk client2 saya yg kena sakit Ginjal yang serius (setiap hari kena buat dialisis di rumah), Kencing Manis dll yang telah saya tunjukkan terapi MiFiRo terutama Air RxWater & Terapi Minda seperti di atas, kesemua mereka mendapat tindakbalas positif dan yang peliknya kebanyakan mereka mendapat Healing Crisis yang sama serta ketumbuhan Kanser mereka mengecut secara tiba-tiba


Panduan Terapi MiFiRo:



Langkah 6) - AIR KELAPA MUDA

Tentu ada yang tertanya-tanya kenapa Air Kelapa Muda termasuk dalam salah satu langkah dlm Terapi MiFiRo?
Jawapannya adalah pada 2 sifat unik Air ini dari sudut 'Hardware'nya serta dari sudut 'Software'nya dan ia merupakan 'Wonder drinks' yang memang hebat.

DARI SUDUT HARDWARENYA - Ramai orang tidak menyedari bahawa Air Kelapa Muda mempunyai kebolehan yg hebat dari segi menstabilkan gula dalam Darah, menurunkan kadar Kolesterol, penyembuhan luka di peringkat sel, Hydrasi malah merupakan satu-satunya bahan semulajadi di atas muka Bumi ini yang dikenalpasti boleh menggantikan Plasma Darah manusia. Air Kelapa Muda juga merupakan Top Immune Booster, Anti funggal, Antibiotik, Antiviral & Antibacterial yang paling ampuh. Pada masa Perang Dunia Kedua dulu, air Kelapa Muda digunakan sebagai 'Blood Plasma Transfusion' untuk askar2 yang cedera yg kehilangan Darah. Yang peliknya, Air Kelapa Muda sangat 'identical' dengan Darah Manusia dan sesuai untuk semua jenis Darah (Blood Type). MasyaAllah, betapa hebatnya ciptaan Allah yg unik ini. Air Kelapa Muda dapat membina Sel dan merawat Sel2 yang cedera, meningkatkan penghadaman, membunuh Bakteria & Patogen, membuang Racun atau bahan kimia/asid di dalam darah, meningkatkan fungsi Thyroid, meningkatkan metabolisma, 'regulate' fungsi Hormon, mengurangkan kadar Kolesterol, menurunkan kadar gula yg tinggi dalam darah dll banyak lagi rahsia yg masih tersirat di dalam air berpenawar dari Ilahi ini.
Air Kelapa Muda tidak boleh diproses, dimasak atau disimpan lama. Khasiatnya hanya diperolehi selepas dikupas tempurungnya dan dikeluarkan airnya dan meminumnya serta merta. Itulah sebabnya kita tak pernah jumpa apa2 produk berasaskan Air Kelapa Muda di pasaran (berbanding minyak Kelapa, Santan dll dari isi Kelapa). Air Kelapa Muda memang unik dan hanya boleh dinikmati dan khasiatnya hanya boleh dimanfaatkan di dalam keadaan segar sahaja

Air Kelapa Muda adalah Air bertapis semulajadi (Natural Water Filter) dan beratus-ratus kali ganda lebih baik dari mana2 alat water filter di dalam pasaran. Ia mengambil masa 9 BULAN (seperti umur janin manusia) untuk menapis/menuras setiap titis air yg disimpan di dalam Buah Kelapa tersebut. Bahan alat penapisnya adalah antara 20 kaki sehingga 30 kaki tingginya (iaitu batang pokok Kelapa itu sendiri). Percaya tak bahawa Air Kelapa Muda benar-benar Murni (Pure) dan telah disteril? Kita tidak akan langsung jumpa apa2 Patogen/kuman di dalam air tersebut. Air Kelapa Muda juga mempunyai konsentrasi paling tinggi dari segi kandungan Electrolit (electrolytes) dari mana2 air yang boleh dijumpai di Muka Bumi ini. Electrolyte merupakan bahan yg paling kuat dalam proses hidrasi (hydration).

DARI SUDUT SOFTWARENYA - Ramai juga tidak sedar bahawa, Air Kelapa Muda mempunyai 'KAPASITI HAFALAN' yang paling kuat. Oleh itu, DDND sarankan jika boleh, dapatkanlah bekalan Air Kelapa Muda yang berhampiran dengan Surau atau Masjid. Ini adalah kerana dari putik Kelapa kehinggalah ia membesar menjadi buah dan menyimpan Air yg berpenawar di dalam buahnya, air ini telah 'menghafal' gelombang vibrasi ayat2 Suci, Azan, Zikir dll yang disimpan padat di dalam memorinya, MasyaAllah. Inilah kekuasaan Allah yang menganugerahkan kita dengan tumbuhan unik ini. Akan tetapi, sekiranya tidak dapat bekalan air Kelapa Muda berhampiran Surau/Masjid tidak mengapa asalkan kita dapat pastikan buah Kelapa itu tidak dipijak2 atau dihinakan. Bolehlah dapatkan dari kedai2 yg menjual Kelapa Muda ini

Cara Minum Air Kelapa Muda:
Melalui Terapi MiFiRo, selain mengikut kaedah minum air RxWater/RxTra/RxSalt setiap hari, minumlah Air Kelapa Muda 2 atau 3 kali seminggu. Jangan lupa dimulakan dengan 'lafaz' doa kepada Allah, Basmallah & Selawat sebelum meminumnya. Makanlah sekali isi Kelapa Muda tersebut perlahan-lahan dan cuba habiskan airnya sekira-kiranya dalam 1L.


PANDUAN TERAPI MIFIRO:



Langkah 7) CAHAYA BULAN:

Salah satu langkah unik yang disarankan oleh Ybhg Dato Dr. Noordin Darus dalam 7 Langkah Terapi MiFiRo ini ialah 'Cahaya Bulan' dan yang terbaik ialah ketika Bulan Purnama. Apakah khasiat & manfaat cahaya Bulan ini untuk proses penyembuhan?
Di dalam Al-Quran, banyak ayat2 yang menyarankan kita 'memerhatikan & merenung ' keindahan Bulan, Bintang2 & Alam ini.

Allah S.W.T telah berfirman di dalam Al-Quran,

"Dan Allah menciptakan padanya Bulan sebagai Cahaya dan menjadikan Matahari sebagai Pelita" Surah Nuh Ayat 16

dan

"dan dengan Bulan apabila jadi purnama" Surah Al-Inshiqaq Ayat 18

Cahaya bulan mempunyai nilai teraputik yang tersendiri terhadap tubuh & Minda. Ia merupakan makhluk Allah yang unik dan mempunyai 'tugas' yang sangat penting dan unik juga. Cahaya Bulan merupakan biasan dari cahaya Matahari dan ianya tidak merbahaya berbanding jika kita berjemur pada Matahari terik yang terdedah pada sinar UV yang berlebihan.

Cuba dapatkan 'dos' limpahan cahaya bulan di antara 15 minit ke 30 minit sekurang-kurangnya 3 hari seminggu. Renung ke arah Bulan purnama & lafazkan zikir membesarkan Ilahi termasuk Zikir Terapi Minda (sebagaimana yg pernah ditunjukkan sebelum ini).

'Bercakap-cakaplah' pada Bulan purnama sambil memuji2 kebesaran Ilahi yang menciptanya. Antara ungkapan2 yg boleh disebut..

"Maha Agung Allah yang telah menghiaskan engkau, wahai Bulan, secantik ini. Sesungguhnya Allah tidak menjadikan engkau dengan sia-sia. Segala-galanya pasti akan kembali kepada Allah yang Maha Esa. Maka dengan inayah-Mu, Ya Allah, masukkanlah Aku ke dalam Lembayung Rahmatmu, sihatkanlah tubuhku dan indahkanlah pekertiku seindah cahaya Bulan PurnamaMu.."

Suasana Bening malam ketika Bulan purnama menghamparkan Cahayanya selain mempunyai nilai Teraputik, memberi 'Calming Effect' yang sangat bagus untuk Minda & kelancaran sistem penyembuhan Tubuh Kita.

Sebenarnya salah satu amalan Rasulullah pun sebelum baginda memulakan Solat Sunat Tahajjud, Baginda akan ambil wudu' dengan sempurna, mendongak ke langit melihat keindahan Bulan dan Bintang2 sambil berdoa "Ya Allah, janganlah Engkau palingkan Hatiku setelah Engkau berikan aku HidayahMu". Selepas itu, terus melakukan Solat Tahajjud.


TANDA-TANDA AWAL KANSER

1.

Kanser pangkal rahim - sebarang lelehan atau pendarahan yg luarbiasa, sakit selepas bersenggama dan turun berat badan.

2.

Kanser payudara - bengkak atau gumpalan di buah dada, keluar cairan berdarah dari puting, pembesaran kelenjar di ketiak, kedutan pada kulit di buah dada.

3.

Kanser usus besar - perubahan tabiat membuang air, hilang berat badan, sakit dalam perut dan usus, berlaku pendarahan semasa membuang air.

4.

Kanser paru-paru - batuk kuat berterusan, batuk berdarah, nafas termengah-mengah, sakit dada dan hilang berat badan.

5.

Kanser perut - hilang berat badan, muntah berdarah, sistem pencernaan yg tidak teratur, cepat kenyang walaupun makan sedikit.

6.

Kanser limpa - sakit di bahagian abdomen, hilang selera makan, turun berat badan, kulit dan mata menjadi kuning dan bahagian abdomen membengkak.

7.

Kanser ovari - haid tidak teratur, tumbuhan keras di bahagian abdomen, sakit semasa bersenggama, ketumbuhan bulu rambut yg melampau, suara menjadi lebih mendalam.

8.

Kanser otak - sakit kepala, muntah-muntah, gangguan penglihatan, lemah atau lumpuh, pening/pitam, pelupa, perubahan personaliti.

9.

Kanser prostat - sukar dan sakit semasa kencing yang berpanjangan.

10.

Kanser darah (leukimia) -letih, pucat, mudah lebam dan mudah mendapat jangkitan (infection).

11.

Kanser tekak - suara garau/serak, ada ketumbuhan di tekak, sukar menelan dan kelenjar membengkak di leher.



10 PENYEBAB UTAMA KANSER

Pencemaran air dan udara
Makanan
Tembakau
Alkohol
Radiasi
Pengambilan ubat
Sinaran cahaya matahari
Pekerjaan
Perokok yang tidak aktif
Keturunan


RAWATAN AIR

Persatuan perubatan di Jepun telah menemui kaedah rawatan air sebagai penyembuh kepada beberapa jenis penyakit seperti sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, lenguh sendi, degupan jantung yang cepat, sawan babi, kegemukan, bronchitis, asma, batuk kering, meningitis, sakit buah pinggang, gastrik dan muntah-muntah, cirit-birit, buasir, kencing manis, sembelit, penyakit-penyakit mata, kanser rahim dan haid yang tidak teratur serta penyakit-penyakit hidung dan kerongkong.


Berikut ialah anggaran jangka masa rawatan ini menyembuhkan penyakit:

1.

Tekanan darah tinggi 30 hari

2.

Gastrik 10 hari

3.

Kencing manis 30 hari

4.

Sembelit 10 hari

5.

Kanser 180 hari

6.

TB (batuk kering) 90 hari


Pesakit lenguh sendi perlu mengikut kaedah rawatan ini selama 3 hari untuk minggu pertama dan diikuti dengan setiap hari untuk minggu berikutnya. Kaedah ini agak sukar untuk diamalkan berbanding kaedah penggunaan Rx-water yang disarankan.

Kaedah rawatan ini tidak mempunyai kesan sampingan. Walau bagaimana pun, pada permulaan rawatan anda mungkin kerap membuang air kecil atau beberapa kesan penyembuhan lain.


Panduan Sukatan & cara Minum Khusus RxWater/RxTra/RxSalt & Rx-Ozone Water

Kita telah ketahui kaedah umum panduan Sukatan & cara minum RxWater/RxTra/RxSalt untuk orang sihat & yang mempunyai penyakit2 umum.

Akan tetapi, bagi penghidap penyakit2 berikut ini, panduan khusus diperlukan bagi mereka mengambil Terapi RxWater bersama-sama RxTra & RxSalt ini:

1) PESAKIT GINJAL (yang menjalani Dialisis) - Mula2 tanya beliau berapakah jumlah sukatan atau kuantiti air yang doktor benarkan dminum dalam sehari (selalunya doktor akan hadkan pengambilan air oleh mereka kerana takut membebankan Ginjal atau berlaku 'bloated'). Namun, pada hakikatnya, jika beliau minum 'Air Hidup' seperti RxWater, tidak akan mendatangkan mudarat, malah menggalakkan proses penyembuhan dan rejuvinasi sel organ tersebut.
Kadang2 doktor menyuruh hanya minum 1L atau 1.5L atau ada yang hanya 750ml je sehari (bagi yang serius)
* Bagi mereka ini, untuk minggu pertama just minum air RxWater sahaja (tanpa RxTra & RxSalt) mengikut kuantiti yang doktor suruh tadi
* Pada minggu kedua pula, tambahkan 10% dari jumlah tersebut (contohnya 1.1L dari 1L tadi). Pada masa itu, kita kena tanya beliau adakah beliau rasa bertenaga dan terasa lawas buang air. Jika ada improvements, maka masuk je minggu kedua atau ketiga tu, baru start ambil RxTra & RxSalt. Tetapi pada sukatan rendah dulu dan naikkan secara bertahap setiap minggu. Contohnya masuk minggu ke tiga, titiskan 3 titis pagi & 3 titis malam (RxTra). Ingat, jumlah air ditambah bertahap-tahap 10% dari minggu sebelumnya. Mengikut pengalaman client2 kami yang menghidapi sakit Ginjal ini, badan mereka akan rasa lebih bertenaga berbanding sebelumnya, menunjukkan proses penyembuhan sedang berlaku.
Setakat ini saya sendiri telah menolong 3 pesakit Buah Pinggang (seorang di Kelang yang terpaksa menjalani proses cuci darah/dialysis di rumah dengan menggunakan mesin khas, seorang wanita di JB yang kena menjalani dialysis di pusat dialysis setiap minggu dan seorang Ustaz di Singapura yang baru menjalani transplan). Ketiga-tiga mereka menunjukkan proses penyembuhan yang hebat. Yang di Kelang dah boleh berjalan dan bekerja. Di JB tu rasa badan semakin bertenaga & sihat dan Ustaz di Spore tu pula telah sihat dan boleh mengajar setelah hampir 2 tahun cuti sakit). ‘Air Hidup’ adalah remedy yang paling ampuh untuk pesakit Ginjal

2) PESAKIT KANSER – Bagi pesakit Kanser pada tahap awal, selalunya kita akan beri panduan kadar sukatan umum RxWater/RxTra/RxSalt (iaitu 500ml RxWater 4 ke 5 kali sehari dengan 10 titis RxTra selepas bangun pagi & Malam dengan secalit RxSalt di atas lidah pada setiap kali sebelum minum pada bahagian kedua hingga yang terakhir. Jangan lupa langkah2 lain dalam Terapi MiFiRo). Akan tetapi, bagi yang agak serius (selalunya bila masuk tahap ke 3 dan ke atas), kita akan sarankan agar beliau adjust sedikit sukatan tersebut dengan tambahkan RxTra kepada 3 bahagian (pagi, siang & malam). Untuk langkah MiFiRo dengan Matahari pagi/embun pagi itu, sapu rata bahagian tubuh kita dengan air RxWater yang telah dicampur dengan RxTra juga.
Selain dari itu, suruh pesakit tersebut minum Rx-Ozon-Water (dari alat penapis system The-All-New RxWater) selang sehari. Bolehlah minum sebanyak 500ml air Rx-Ozon tersebut pada waktu di antara selepas minum pada waktu subuh dan minum bahagian kedua sebelum Solat Zohor. Perlu diingat, untuk minum air Rx-Ozon, tadah dengan menggunakan cawan/gelas yang bukan dari bahan plastik. Boleh juga tadah air Rx-Ozon ini dan gunakan untuk mandi. Untuk pesakit2 seperti ini, sokongan & panduan dari kita & ahli keluarganya sangat2 penting.

3) Pesakit Kencing Manis, Sakit Jantung & Stroke yang serius – Bagi ketiga-tiga kes ini, selalunya kita tidak terus minta mereka minum RxWater/RxTra/RxSalt mengikut cara umum terlebih dahulu. Sebaliknya dalam minggu pertama, suruh mereka minum 500ml RxWater sahaja 4 atau 5 kali sehari dahulu (yang paling penting adalah kali pertama dengan air liur basi dalaman). Cuba dapatkan kuantiti 2L ke 2.5L sehari. Akan tetapi, jika mereka tak larat nak minum banyak air, mulakan dengan 1.5L sehari, cuba jangan kurang dari itu. Tetapi ditingkatkan bertahap-tahap hari ke hari. Setelah masuk minggu kedua pula (apabila mereka telah selesa dengan kuantiti air RxWater yang cukup), barulah mula campurkan dengan RxTra & RxSalt tetapi mulakan dengan kuantiti rendah dulu iaitu 5titis RxTra 2X sehari. Minggu berikutnya boleh terus tambah lagi menjadi 10 titis 2X sehari.

4) Masalah2 Kulit – Kita selalu jumpa kawan2 kita yang menghadapi pelbagai masalah kulit, daripada masalah2 seperti alahan, Psiorisis, Eczema, SLE, serangan Fungus (cacar air, kurap, panau, kayap), jerawat ataupun yang terlecur kerana terkena api, minyak panas, bahan kimia (asid) dll. Bagi masalah2 alahan & serangan fungus, siram (atau mandi) rata-rata dengan air Rx-Ozon (caranya, tadah air Rx-Ozon dan serta merta gunakan untuk mandi - jangan disimpan dulu). Kemudian sediakan pula air Rx-Water yang telah dicampur dengan RxTra (500ml RxWater dengan 10 titis RxTra) dan sapu rata ke seluruh kulit atau rendamkan bahagian kulit tersebut, terutamanya yang menghadapi masalah tadi. Bagi masalah fungus yang serius, cuba titiskan RxTra (tanpa dicampur dengan air RxWater) beberapa titis terus ke bahagian yang bermasalah dan sapu rata.

5) Kadang2 ada juga rakan2 kita yang menghadapi masalah Koma (kerana accident, sakit kronik dan sebagainya). Bagi pesakit yang koma ini, boleh memasukkan air Rx-Water ke dalam NG (Nasogastric) tube dengan menggunakan cara suntikan sebagaimana jururawat gunakan untuk member ubat. Jumlah air Rx-Water mengikut kuantiti yang dibenarkan oleh doktor. C.A Andek Ismail kita mempunyai seorang kawan yang pernah datang ke Stockis centre beliau di JB (pada bulan April, tahun 2009) apabila mendapat tahu DDND pun ada di sana. Beliau menceritakan kepada kami bahawa beliau baru sedar dari Koma beberapa minggu lalu setelah ada kawan datang ke wad beliau dan beri beliau minum air Rxwater melalui NG tube. Apa yang berlaku selepas itu adalah beliau telah mengeluarkan air kencing berwarna kehitaman. Tidak berapa lama kemudian, beliau sedar dari koma dan rasa badan begitu segar. Beliau datang untuk menyatakan penghargaan kepada DDND dan kami semua.

InsyaAllah, dalam beberapa hari lagi, kita akan bincangkan tentang ‘Healing Crisis’ pula. Healing Crisis ada kaitan secara langsung juga dengan kaedah sukatan & cara minum atau cara apply khusus RxWater/RxTra/RxSalt/Rx-Ozone kepada pesakit2 ini

Wallahu a’Lam.

Dari Si Fakir Ilmu yang Kerdil
eddie

"Tiadalah orang yang berputus asa dari Rahmat Tuhannya, melainkan orang-orang yang Sesat" (Surah Al-Hijr ayat 56)




- Shahrul Fitri (0167673789/96805563)

No comments:

Post a Comment

Sebelum Anda Meneliti Blog ini, RENUNGKAN FAKTA INI:

Sepanjang kehidupan kita & dalam sejarah kita:


1) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang menjadi Perdana Menteri dalam dunia? - 1 ORANG sahaja



2) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

telah pergi ke Angkasa Lepas dalam Dunia? - 1 orang sahaja (Dato Sheikh Muzaffar)

3) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

jatuh sakit (Kanser) & diberi ILHAM oleh Ilahi untuk mencipta Sistem Terapi Air (untuk dirinya sehingga sembuh) dan dimanfaatkan oleh beratus ribu manusia? - 1 ORANG SAHAJA - Prof Dato dr. Noordin Darus