RxInternational Falcon Network

Kami di RxInternational Falcon Network adalah pembekal produk-produk Terapi MiFiRo (Minda/Fizikal/Rohani) inovasi Prof Dr. Noordin Darus, Pakar Kesejahteraan Sel & Blood Cancer Survivor yang tersohor di Asia Tenggara. Produk2 seperti Sistem Pemurni Air RxWater, RxPhoton-Human Stem Cell & DNA Rejuvenator, RxTra Cellfood & RxYoung-The Fountain Of Youth boleh diperolehi dari kami. Hubungi Wakil2 kami di seluruh Malaysia/Indonesia/Singapura/Brunei atau terus ke talian saya sendiri, Shahrul Fitri, sms/whatsapp/call +60167673789 (M'sia)/+6598605563 (Spore) atau Sabreena +60167616521 (atau email ke noblewellness@yahoo.com) untuk keterangan lanjut atau pesananSunday, April 12, 2009

Rx-Salt - Pemangkin Rx-Water


Pemangkin dan Pengimbang Rx-Water®
Garam bukan sahaja penting untuk kehidupan, tetapi juga untuk kesihatan. Ia mengekalkan keseimbangan elektrolit di dalam dan di luar sel. Kebanyakan garam datang dari makanan sementara setengahnya dari air. Kekurangan kandungan garam boleh memberikan masalah. Malah penambahan pengambilan garam telah digunakan secara berkesan untuk menangani Sindrom Kelesuan yang Kronik.
Rx-Salt™ adalah campuran Garam Mata Air Bario yang dipanggang dan Garam Buluh Batu yang ditapis menggunakan Rx-Water™ dan kemudiannya dipanggang.
Garam Mata Air Bario Yang Dipanggang
Bario terletak dikawasan pergunungan di Timur Laut Sarawak, berdekatan dengan sempadan Kalimantan, satu kawasan yang terkenal dengan mata airnya. Air dari mata air yang mengandungi air garam direbus selama 24 jam sebelum garamnya diekstrak. Garam itu diletakkan di atas pucuk buluh yang kemudiannya dipanggang sehingga kering menggunakan kayu balak. Pucuk buluh itu dibuka dan garam bario dikeluarkan. Garam Bario kemudiannya dibalut dengan daun-daun pokok pine.


Garam Buluh
Di Korea, buluh merupakan salah satu tumbuhan yang penting didalam bidang perubatan .Setiap bahagian seperti bahagian hujungnya, akar dan juga daun mempunyai fungsi yang berlainan. Garam buluh diperbuat daripada garam air laut yang telah dijemur sehingga kering dan dimasukkan ke dalam batangnya dan kemudian dibakar berulang kali sebanyak 3,6 atau 9 kali pada suhu 900 celcius atau 1500 celcius untuk membuang segala bahan galian dan juga toksin. Keseluruhan proses mengambil masa selama satu bulan. Garam Buluh Korea mempunyai garam mineral organik dan juga 70 ke 80 elemen yang penting dan juga mineral.
Keunikan Rx-Salt™:
 • Rasa yang sangat enak dan boleh digunakan sebagai penambah rasa.
 • Mengandungi lebih daripada 70 zat galian penting dan mikronutrien.
 • Mengandungi kandungan kalsium, magnesium dan zink yang tinggi.
 • Mengandungi Potensi Pengurangan Pengoksidaan (ORP) yang tinggi - sukatan keupayaan melawan radikal-radikal bebas yang membahayakan.
 • Mempunyai kandungan "TENAGA PENTING TERMAMPAT" yang tinggi iaitu "KI" atau yang dipanggil sebagai "QI" dan digunakan didalam bidang perubatan tradisi Korea.
Kebaikan mengambil Rx-Salt™ bersama-sama dengan Rx-Water™
 • Sintesis mineral, vitamin dan enzim-enzim untuk membantu metabolisme.
 • Membantu membersihkan darah.
 • Mengekalkan pH badan dimana mineral boleh meneutralkan toksin-toksin berasid seperti asid urik dan asid berlebihan di dalam badan dengan pantas.
 • Menggalakkan imunisasi
 • Membantu mengurangkan tekanan darah rendah
 • Membantu memperbaiki keadaan pesakit kencing manis.
 • Baik untuk melawan penyakit gusi.
 • Membantu alahan, masalah penghadaman, arthritis, gout dan pelbagai penyakit lain.

Untuk Pesanan & Pertanyaan hubungi wakil2 kami:
1) Johor/Melaka/Negeri Sembilan - Shahrul/Sabreena (016-7673789 atau 07-2369789, Jln 22/5,Taman Bukit Indah) atau emailkan ke fitrieddie@yahoo.com.sg
2) Singapura -
* Pn Norsaadiah (97825837 atau 68962993) - JURONG
* Pn Maimoon A. Rahman (91782144) - TOA PAYOH

* Pn Zaharah (97666205) - TAMPINES
3) Kuala Lumpur - * Mohd Azmi (0173117449)

No comments:

Post a Comment

Sebelum Anda Meneliti Blog ini, RENUNGKAN FAKTA INI:

Sepanjang kehidupan kita & dalam sejarah kita:


1) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang menjadi Perdana Menteri dalam dunia? - 1 ORANG sahaja2) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

telah pergi ke Angkasa Lepas dalam Dunia? - 1 orang sahaja (Dato Sheikh Muzaffar)

3) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

jatuh sakit (Kanser) & diberi ILHAM oleh Ilahi untuk mencipta Sistem Terapi Air (untuk dirinya sehingga sembuh) dan dimanfaatkan oleh beratus ribu manusia? - 1 ORANG SAHAJA - Prof Dato dr. Noordin Darus