Hubungi Saya, Shahrul Fitri (Eddie) sms/whatsapp/weechat 0167673789 (M'sia)/+6598605563 (Spore) atau Sabreena 016-7616521 (atau email ke noblewellness@yahoo.com) untuk keterangan lanjut atau pesanan



Monday, August 3, 2009

Adakah Penapis Air yang ada di pasaran boleh SUCIkan air kita?


Satu soalan yang menarik, bukan? Banyak jenama penapis di luar sana seperti Bio A_ _ _, El_ _ _, Di_ _ _ _ _, Dr. S_ _ _ _ _, (masing2 dari Taiwan, U.S, Korea, Jepun) dan lain-lain mendakwa sistem penapisan/perawatan air
mereka boleh membersihkan air yang datang ke rumah kita dari racun, Klorin, bacteria, lumpur, toksin dan lain-lain kerana mereka mempunyai pelbagai bahan keperti KDF, Seramic bermutu tinggi, Nano Silver, Far Infra Red (FIR), Activated Carbon dan lain-lain sehinggakan air yang akan keluar nanti benar-benar bersih dari pelbagai bahan cemar selain menghaluskan air tersebut sambil mempunyai unsur alkali dan lain-lain. Malah ada yang menggunakan teknologi Reverse Osmosis (R.O) yang mana air yang keluar benar-benar bersih tanpa ada langsung bahan mineral. Kebanyakan penapis di pasaran mempunyai sampai 6 kartrij untuk membuktikan yang ‘gerenti’ air yang keluar nanti betul2 bersih.
Ingat konsep yang kita perlu pakai dalam Islam iaitu bersih dan kemudian SUCI. Ini bermakna bersih sahaja tidak mencukupi, ia perlu SUCI sebelum boleh digunakan. Kerana air yang bersih tidak boleh menyucikan, hanya air yang Suci sahaja boleh menyucikan dan ‘benchmark’ kita mestilah Air Zam-Zam, air yang terbaik di dunia. Renungkan fakta ini:
  • Pertama, kebanyakan bahan kartrij Seramik yang digunakan oleh jenama-jenama penapis di pasaran adalah diperbuat dari Tulang Haiwan dan supplier utamanya adalah dari China. (Sila rujuk di SINI). Jadi berhati-hatilah bila membeli alat penapis air yang berasal dari negara-negara luar. Perkara ini dibongkar sendiri oleh Dr. Noordin Darus. (Cuba anda fikirkan & cari mana satu penapis air yang 100% dikeluarkan dari Negara Islam? Ada tak? Tak ada bukan)

  • Kedua,Sedar atau tidak, Malaysia adalah salah sebuah negara pengeksport daging Khinzir terbesar di Asia. Malah negara China juga mengimport daging Khinzir dari Malaysia untuk menampung keperluan rakyatnya. Pada April 2008, Ketua Unit Penternakan Khinziri Persekutuan Persatuan Penternak Malaysia (FLFAM), Beh Kim Hee berkata, cadangan mengeksport daging Babi ke China dibuat kerana harga daging Khinzir yang ditawarkan di ladang-ladang negara ini cukup kompetitif, malah antara yang termurah di Asia.“Statistik 2008 menunjukkan jumlah Khinzir di Malaysia berjumlah 2.6 juta ekor tetapi boleh ditingkatkan pengeluarannya dengan cepat. Pada tahun ini (2009), jumlahnya mencecah 4 juta ekor kesemuanya dari beratus-ratus kandang ternakan Khinzir di seluruh Negara, sabah & Sarawak.
    “Haiwan itu boleh beranak tiga kali setahun dan setiap kali beranak, ia boleh melahirkan 11 ekor anak.
    “Mungkin sebab itu para penternak merancang terlebih dahulu dengan syarikat China kerana mereka tahu jumlah Khinzir boleh ditingkatkan dalam masa yang singkat,’’ katanya.
    Cukuplah dengan pelbagai masalah yang dibawa oleh haiwan jijik ini, dari Virus Nipah, ke penyakit dari Virus J.E dan sekarang ini, Virus H1N1. Bukan itu sahaja, najis Babi juga digunakan sebagai baja Organik untuk ladang sayur, sisa dagingnya menjadi makanan ikan ternakan seperti Ikan Patin, Keli dll, serta tulangnya diproses menjadi bahan penapis air seramik & sebagainya.
    Cuba lihat keratan akhbar di bawah ini dan makhluk yang di sebelahnya, kenal tak? Ini bukan gambar di Negara China tau. Tahu tak, ke mana sisa buangan najis babi ini pergi? Dari beratus-ratus kandang Babi di seluruh negara, ke sungai-sungai kita dan sungai2 ini bersambungan antara satu sama lain dan terus ke sistem saliran kita dan ke Reservoir kita dan malah boleh sampai ke rumah kita. Cuba ingat semula kes J.E yang sangat terkenal dan bagaimana pendedahan dibuat tentang jumlah najis Khinzir yang dilepaskan ke Sungai di Bukit Pelanduk, Sg Selangor, Sg Sepang, Sg Sembah dan lain-lain. Memang betul ada sistem untuk rawat air di reservoir ini sebelum dibekalkan ke rumah kita untuk diguna tetapi tak mungkin dapat menyucikan najis berat ini melainkan hanya satu bahan sahaja - TANAH LIAT.
    .

Ingat, zat najis berat ini tidak boleh dan tidak akan boleh dileraikan atau diSUCIkan dengan hanya bahan2 seramik, KDF, Karbon Aktif, Nano Silver ,FIR, Batuan Organik dan entah apa-apa lagi bahan-bahan canggih yang disebutkan di atas, tetapi hanya boleh disucikan oleh satu unsur sahaja iaitu TANAH LIAT.
Air yang bagaimana bersih pun apabila dilalukan dengan unsur tanah liat, Masya-Allah, semacam magic, ia menjadi SUCI, inilah ketentuan Ilahi. Malah, para saintis telah mengkaji bagaimana nak membunuh cacing Pita yang terdapat pada najis haiwan ini. Mereka mencuba dengan pelbagai jenis bahan kimia dan malah dipanaskan ke suhu didih, tetap tidak mati. Mereka akhirnya mencuba dengan bahan dari clay (tanah liat) setelah merujuk pada panduan dari orang Islam, akhirnya mereka terperanjat kerana dengan kadar cepat, cacing itu mati.
Sekarang, sudah menjadi kewajipan untuk kita memasang satu sistem penyaringan air yang sampai ke rumah kita yang boleh menyucikan air tersebut. Walaupun begitu, harap jangan salah faham. Saya tidak kata bekalan air kita bernajis berat. Menurut hukum, jika jumlah air melebihi syarat, walaupun ada najis di dalamnya, maka air itu tidak najis selagi tidak berubah warnanya. Namunpun begitu, bagi maslahah ummat terpilih ini, jika ada pilihan lebih baik yang saya percaya Allah tunjukkan melalui perantaraan seseorang untuk kebaikan kita, maka kita harus mencubanya. Sekarang marilah kita cari sistem penapisan yang diperbuat di Negara Islam, oleh orang Islam, yang mempunyai bahan Tanah liat yang SUCI lagi menyucikan selain menggunakan bahan-bahan yang bukan sahaja perlu suci, Halal tetapi tiada unsur Syubahah (seperti bahan Seramik dari Tulang). Malah lebih baik jika Syarikat itu diasaskan oleh orang Islam dan membayar Zakat - Rasa-rasanya macam takde kan? Jangan risau & jangan putus harap pada Rahmat Ilahi. Ketentuan nya pasti akan menyebelahi kita. Allah tidak akan menurunkan masalah tanpa menunjukkan jalan penyelesaiannya. Dengan keinsafan & keikhlasan, marilah saya kenalkan Sistem Perawatan Air &; Terapi  The All New Rx-Water:



Rx-Water adalah satu-satunya Sistem Perawatan & Pemurnian (Penyucian)  Air yang dicipta oleh doktor pakar Islam iaitu Prof Dato Dr. Noordin Darus yang mendapat ilham dari Ilahi semasa sedang bergelut dengan Kanser Darah, Lymphoma yang dideritainya pada tahun 2001 dulu. Malah beliau diberitahu yang beliau hanya ada dalam 3 ke 4 bulan sahaja untuk hidup. Setelah banyak berdoa, bermunajat & memohon petunjuk dari Allah, beliau diberi ilham oleh Allah tentang satu jenis unsur tanah liat dan perantaraan air yang beliau kaji, cari dan dapatkan bahan tersebut. Semuanya seakan dipermudahkan untuk beliau. Kemudian beliau buat ‘prototaip’ sendiri di rumahnya untuk kegunaannya sendiri. Setelah diminum, beliau seakan-akan kenal rasa air tersebut walaupun belum pernah meminumnya sebelum itu. Beliau telah dapat ‘recover’ dengan cepat sekali sehingga memeranjatkan seluruh ‘warga’ Hospital Universiti tempat beliau dirawat. Setelah sembuh, beliau rasa bertanggungjawab untuk membantu umat Islam lain dengan penemuan beliau. Semasa mencipta sistem ini, beliau telah membongkarkan bahawa bahan Seramik banyak diperbuat dari tulang, namun beliau bertungkus lumus mencari bahan suci iaitu seramik yang diperbuat dari Batu Seramik asli yang bermutu tinggi. Bahan tanah liat yang ditemukan oleh Dr.Noordin ini terdapat pada kartrij no 4. (Rx-Water mempunyai 4 kartrij sahaja tetapi mempunyai 8 tahap saringan). Dr.Noordin tidak mahu menurut taktik pengeluar penapis lain yang sampai 6 atau 7 kartrij supaya pengguna perlu sering tukar dan dengan itu mereka sentiasa ada repeat sales). Yang peliknya pula, air Rx-Water yang keluar dari kartrij ke 4 ini mempunyai semacam satu medan gelombang Tenaga. Medan Tenaga ini apabila masuk ke dalam tubuh kita rupa-rupanya boleh membangkitkan (rejuvenate) Self Healing sel-sel tubuh kita iaitu Sistem penyembuhan semulajadi tubuh dan beliau yakin tenaga ini adalah antara sebab utama mengapa beliau boleh sembuh. Inilah Anugerah Ilahi kepada sesiapa sahaja yang Ia izinkan.



Jadi, mahukah anda menerima Anugerah ini? Mudah, dapatkan Rx-Water untuk rumah anda dan sampaikan maklumat ini kepada semua orang Islam yang anda kenal kerana setelah anda telah tahu fakta ini, telah menjadi kewajipan pada anda pula untuk memberitahu orang lain. Sekurang-kurangnya saya telah melaksanakan ‘part’ saya, semoga saya tidak akan ditanya di Akhirat kelak setelah sampainya pengetahuan ini pada saya.



Hubungilah saya, (Hamba Allah yang Daif Ilmu):


0167673789 (M’sia) / 98605563 (Spore)



SILA LAWATI FAN PAGE SAYA DAN 'LIKE' UTK MENDAPATKAN HADIAH2 ISTIMEWA DI http://www.facebook.com/pages/Water-Filter-New-RxWater/187929258003829?ref=hl


 





No comments:

Post a Comment

Sebelum Anda Meneliti Blog ini, RENUNGKAN FAKTA INI:

Sepanjang kehidupan kita & dalam sejarah kita:


1) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang menjadi Perdana Menteri dalam dunia? - 1 ORANG sahaja



2) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

telah pergi ke Angkasa Lepas dalam Dunia? - 1 orang sahaja (Dato Sheikh Muzaffar)

3) Ada berapakah DOKTOR PERUBATAN Bumiputera yang

jatuh sakit (Kanser) & diberi ILHAM oleh Ilahi untuk mencipta Sistem Terapi Air (untuk dirinya sehingga sembuh) dan dimanfaatkan oleh beratus ribu manusia? - 1 ORANG SAHAJA - Prof Dato dr. Noordin Darus